AnsweredAssumed Answered

Keysight N2818A differential probe stuck at 5:1 attentuation on MSO-X 4024A

Question asked by user11172015 on Nov 17, 2015
Latest reply on Nov 30, 2015 by algoss
In the CH4 probe menu 5:1 attenuation is displayed and is grayed out. I am unable to select 10:1 and calibrate the probe. Please see image attached. CH3 does not work either. Rebooting the oscilloscope did not help. Installing the latest 4.06 firmware did not help. An N2894A 10:1 probe works fine.

I am referring to page 89 of the Keysight InfiniiVision 4000 X-Series Oscilloscope User Guide for calibration instructions...

-----
1. First, plug your probe into one of the oscilloscope channels.
This could be, for example, an InfiniiMax probe amplifier/probe head with
attenuators attached.
2. Connect the probe to the left side, Demo 2, Probe Comp terminal, and the
probe ground to the ground terminal.
3. Press the Channel on/off key to turn the channel on (if the channel is off).
4. In the Channel Menu, press the Probe softkey.
5. In the Channel Probe Menu, the second softkey from the left is for specifying
your probe head (and attenuation). Repeatedly press this softkey until the
probe head selection matches the attenuator you are using.
The choices are:
• 10:1 single-ended browser (no attenuator).
• 10:1 differential browser (no attenuator).
• 10:1 (+6 dB Atten) single-ended browser.
• 10:1 (+6 dB Atten) differential browser.
• 10:1 (+12 dB Atten) single-ended browser.
• 10:1 (+12 dB Atten) differential browser.
• 10:1 (+20 dB Atten) single-ended browser.
• 10:1 (+20 dB Atten) differential browser.
6. Press the Calibrate Probe softkey and follow the instructions on the display.
-----

Thanks for any tips!

Edited by: user11172015 on Nov 17, 2015 11:11 AM

Edited by: user11172015 on Nov 17, 2015 11:12 AM

Edited by: user11172015 on Nov 17, 2015 11:24 AM

Edited by: user11172015 on Nov 17, 2015 11:25 AM  

Outcomes